Χρειάζεται το σπίτι μου Μόνωση;

από | Σεπ 17, 2020 | ΜΟΝΩΣΕΙΣ | 0 Σχόλια

ΒΑΣΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ

Τα βασικά γνωρίσματα που μας δείχνουν ότι χρειαζόμαστε μόνωση είναι δύο.

  1. Η ΜΟΥΧΛΑ
  2. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Η μούχλα οφείλεται στην διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των δωματίων. Όπως το καλοκαίρι μαζεύεται υγρασία γύρω από ένα κρύο ποτήρι με νερό ή καφέ, έτσι και σε ένα σπίτι το δωμάτιο, ή το σημείο ενός δωματίου με την χαμηλότερη θερμοκρασία θα συγκεντρώσει όλη την υγρασία.

Γι’ αυτό συνήθως το σημείο αυτό είναι σε γωνίες ή ακμές τις κατασκευές με κακοτεχνία στην μόνωση, ή μπορεί να είναι φυσιολογική λόγω ενός πολύ κρύου βορινού δωματίου όταν το υπόλοιπο σπιτι εφάπτεται με τοίχους από γειτονικά διαμερίσματα ή σπίτια.

Μπορεί όμως να μην έχει συγκεντρωθεί υγρασία και μούχλα σε ένα δωμάτιο αλλά να είναι αισθητά υψηλή η θερμοκρασία του το καλοκαίρι και το αντίστροφο τον χειμώνα. Αυτό μπορεί να ανιχνευτεί με ειδικά όργανα όπως πχ με μία θερμοκάμερα.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να γίνουν εργασίες μόνωσης για να εξασφαλίσουν την υγιεινή διαβίωση των ανθρώπων αλλά και την διασφάλιση της δομικής “επιβίωσης” του κτηρίου στο πέρασμα των ετών.

ΕΙΔΗ ΜΟΝΩΣΕΩΝ

Εξωτερική Θερμομόνωση

Μόνωση με εφαρμογή θερμοπροσόψεων σε μονοκατοικία στον Βόλο

Στις παλιές κατασκευές (οι οποίες διατηρούνται μέχρι σήμερα) η μόνωση γινόταν με την κατασκευή διπλών τοίχων και μονωτικού υλικού ενδιάμεσα. Αυτό ομως είχε ένα σημαντικό πρόβλημα. στις “ενώσεις” των μονώσεων υπήρχε απώλεια καθώς δεν υπήρχε απόλυτη συνέχεια και στα σημεία αυτά της απώλειας να συγκεντρωνεται υγρασία και να διαρρεί θερμότητα.

Η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κακής αυτής παλιάς πρακτικής στην κατασκευή σπιτιών είναι οι θερμοπροσόψεις.

Το δε κόστος είναι πλέον σημαντικά μικρότερο, και με την συμμετοχή σε κάποιο απο τα προγράμματα “εξοικονομώ κατ’ οίκον” μπορεί να γίνει ακόμη μικρότερο, σχεδόν μηδενικό.

Εσωτερική θερμομόνωση

Όταν η πρόσβαση στην εξωτερική πλευρά ενός τοίχου είναι αδύνατη ή έστω δύσκολη και με μεγάλο κόστος για τον πελάτη μας, προτιμούμε την επέμβαση εσωτερικά.

Μόνωση Ταράτσας

Υπάρχουν δυο τύποι μόνωσης ταράτσας

  • Η εσωτερική μόνωση και
  • Η εξωτερική μόνωση ταράτσας

Η πιο συνηθισμένη και με φθηνότερο κόστος είναι η εξωτερική.

Μονωση ταράτσας μαζί με κεραμοσκεπή

Από την ταράτσα έχει υπολογιστεί πως προέρχεται περίπου το 25% των απωλειών ενέργεργειας σε ένα σπίτι, άρα αξίζει το κόστος του καθώς το κέρδος από την εξοικονόμηση θα είναι σχεδόν άμεσα.

Μόνωση Πορτών και παραθύρων

Όπως είναι λογικό, οι παραπάνω επεμβάσεις δεν θα έχουν τα προσδοκόμενα αποτελέσματα εάν δεν μεριμνήσουμε κατάλληλη λύση για τον λόγο στον οποίο οφέιλεται το 20% των απωλειών ενέργειας σε μία κατασκευή.

Τις πόρτες και τα παράθυρα!

Η εταιρία  Step In έχει πλήρη γκάμα ενεργειακών κουφωμάτων. Επικοινωνήστε μαζί μας να σας παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας και να σας επεξηγήσουμε τις ιδιότητες τους από κοντά.

Related Posts

Ανακαίνιση Κατοικίας

Ανακαίνιση Κατοικίας

Δείτε μία πολύ όμορφη δουλειά μας, κυρίως επειδή είναι το χαρακτηριστικό μέσο ιδιόκτητο σπίτι που χρειάζεται ανακαίνιση, ενεργειακή αναβάθμιση, αισθητική αναβάθμιση και προσθήκη ανέσεων που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του. Οι κυριότερες εργασίες που...

Διαβάστε Περισσότερα

Leave A Comment

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *